De belangrijkste verschillen tussen de Playstation en Xbox

Onder jongeren is het een bekende discussie, kies je voor de Xbox of game je liever met een Playstation? Sinds het ontstaan van deze game consoles, zijn deze twee grote concurrenten van elkaar, vooral vanwege de overeenkomsten in gebruik en uiterlijk. Toch zijn er ook een aantal grote verschillen tussen beide consoles. Zo is de Xbox een product van het bedrijf Microsoft en is Sony verantwoordelijk voor de productie van de Playstation. Ook hebben beide consoles hun eigen spellen die ze beschikbaar stellen als extra bij alle andere spellen die op beide consoles beschikbaar zijn. Al deze verschillen kunnen misschien een einde maken aan de jarenlange discussie met betrekking tot deze twee consoles.

Verschil in assortiment

Wanneer een bedrijf een spel maakt, zorgt het er vaak voor dat dit spel te spelen is op alle consoles en dus kan het vaak gespeeld worden op zowel de Xbox als de Playstation. Toch zijn er enkele spellen die ontworpen zijn door de bedrijven Sony en Microsoft zelf, zodat ze alleen te spelen zijn op de eigen console. Dit gaat over enkele bekende spellen, maar het aanbod van deze exclusieve games is niet al te groot. Verder is er een verschil tussen abonnementen die je kan afsluiten op de consoles. Deze abonnementen worden steeds populairder en je hebt tegenwoordig voor ongeveer alles tegoedkaarten. Je hebt op de Xbox de xbox live kaarten of een xbox gold abonnement. Op de Playstation kan je een Playstation plus abonnement kopen om online spelletjes te kunnen spelen.

Is er een duidelijke betere console?

De eeuwige vraag is natuurlijk welke van de twee consoles de betere optie is. Dit wordt vaak gebaseerd op prijs, kwaliteit van beeld, spellen en mogelijkheden. De prijzen van de PlayStation en de Xbox kunnen variëren, afhankelijk van de specifieke model en de bijbehorende hardware. Over het algemeen zijn de PlayStation-consoles iets goedkoper dan de Xbox-consoles, hoewel dit niet altijd het geval is. De spellen en mogelijkheden zijn over het algemeen vrijwel hetzelfde en ook de kwaliteit van het beeld kent geen duidelijke winnaar. In samengevat zijn de PlayStation en de Xbox twee verschillende consoles met elk hun eigen unieke kenmerken en mogelijkheden. Welke console het beste is, hangt af van je persoonlijke voorkeuren en behoeften. Vaak hangt het af van welke console je als eerst hebt gekocht, de meeste mensen blijven gedurende hun game periode namelijk vrij trouw aan deze eerste keuze.