Hoe pak je een cadeau in?

Voor een verjaardag, voor de feestdagen of soms gewoon zomaar, een cadeautje op zijn tijd is harstikke leuk. Maar het mooi inpakken van het cadeautje is bijna net zo belangrijk als wat er in zit! Want de eerste indruk en de geschenkverpakking kunnen al een hoop doen. Alleen is voor de meeste van ons het netjes inpakken van een cadeautje nog wel een hele opgave. Als je vroeger in een parfumerie of een cadeauwinkel hebt gewerkt zal je waarschijnlijk alle trucjes al kennen. Maar als dit nou niet zo is en je het ook van niemand echt hebt geleerd zijn wat tips natuurlijk altijd welkom!

De basis

Als eerst moet je natuurlijk de prijskaartjes verwijderen van je cadeautje. Er is niks zo lullig als het zien van het prijskaartje aan de gene waar je het aan geeft. Het is een stuk gemakkelijker om iets in te pakken dat vierkant of rechthoekig van vorm is. In de meeste gevallen betekent dit dat je het cadeau in een doos moet stoppen, bijvoorbeeld als het om een knuffelbeest of kleding gaat. Cadeaudozen kun je bij warenhuizen en winkels als Hema of Xenos vinden in hetzelfde schap als inpakpapier. Je kunt ook een oude doos als een schoenendoos gebruiken, als je er toevallig eentje in huis hebt. Dan is het tijd om daadwerkelijk te beginnen met inpakken. Leg de doos ondersteboven in het midden van het papier. Leg hem halverwege het papier tussen de rand van het papier en de rol inpakpapier. Vouw het papier dan volledig over de doos heen en zorg dat hij helemaal bedekt is. Plak het dan goed vast. Aan twee kanten van de doos steekt er dan nog steeds ongevouwen inpakpapier uit. Vouw dan de uiteindes naar binnen en de punten naar elkaar toe. En tada, daar is je perfect ingepakte cadeautje!

Versieringen

Naast het cadeaupapier dat je al hebt gebruikt kan je natuurlijk ook nog wat leuk lint om je cadeau heen wikkelen. Dit zorgt voor een extra feestelijke uitstraling. Naast lint heb je ook nog andere leuke versiering wat je cadeau nog net een stukje leuker maakt. Denk hierbij aan kleine ballonnetjes of misschien wel een kaartje waar je een lieve boodschap op schrijft. Mocht het inpakken van een cadeau nou echt helemaal niks voor jou zijn. Dan zijn er altijd nog cadeautasjes of geschenkverpakkingen waar je je cadeautje alsnog leuk in kan geven. Deze hebben ze vaak ook in allerlei verschillende kleuren en patronen.