Top 10 honden speeltjes van 2021

Een veilige en leuke omgeving voor je hond is natuurlijk erg belangrijk. En bij een leuke omgeving horen ook heel wat leuke speeltjes. Van een leuke tennisbal tot kauwbot. Allemaal dingen waar jouw hondje erg blij van wordt. En naast het feit dat het belangrijk is voor je hond om te kunnen spelen is het ook wel eens leuk om je hondje een cadeautje te geven. Bijvoorbeeld op zijn verjaardag of gewoon zomaar natuurlijk! Maar waar kan je in 2021 nou echt niet de mist mee ingaan qua Hondenspeeltjes? Lees snel verder!

‘’simpel” speelgoed

We kennen natuurlijk allemaal wel de simpele honden speeltjes zoals een tennisbal, een hondentouw en een grotere voetbal. Maar is je hond hier stiekem een beetje op uit gekeken? Kijk dan eens naar onderstaande speeltjes. Als eerst de ultra bal. De ultra bal is geschikt om apporteerspelletjes met je hond te doen. Ze zijn gemaakt van rubber waardoor ze hoog stuiteren en blijven drijven op water. Je hond zal geen seconde twijfelen om achter de bal aan te gaan! Ook als hij graag kauwt op zijn speeltjes, is deze bal zeer aan te raden. Een simpel touw waar jij aan de ene kant kan trekken en je hond aan de andere kant is natuurlijk ook super leuk, maar touw kan nog wel is snel kapot gaan en daarom is een alternatief daarvoor perfect. Bij dit rubberen trektouw zijn er twee rubberen ringen met elkaar verbonden. Als jij en je hond beide een kant nemen, kan je een trekspelletje spelen met elkaar. Niet alleen is dit leuk, maar het zorgt ook voor wederzijds respect en vertrouwen en het stimuleert samenwerking. Het is de bedoeling dat je hond de ring met de bal neemt. Er zitten ribbels op die bal die ervoor zorgen dat je hond zijn gebit wordt gereinigd.

Speelgoed voor de hersenen

 Naast het even simpel spelen met je hondje is het natuurlijk ook echt wel is leuk om je hondje te laten nadenken. Zo bestaat er bijvoorbeeld een soort van honden puzzel waar je hond een doolhof met zijn neus voorbij moet gaan om zo bij zijn beloningssnoepjes te komen. Zo bestaat er ook een apparaat wat de bal voor jouw hond weg gooit in ruil voor een paar brokjes. Je hond haalt de bal en zet die in het bakje. Hiervoor krijgt die enkele hondenbrokken. Dan wordt de bal terug weggeschoten in de richting van de opening. Je hond zal dan opnieuw achter de bal moeten gaan om opnieuw enkele snacks te krijgen. Zo blijft je hond lekker bezig en hij begrijpt hij hoe het in zijn werking gaat.