Pakjesavond

Pakjesavond

Het leukste moment van sinterklaas is tocht echt wel pakjesavond. Dit voor veel families een gezellige avond en in het bijzonder voor de kinderen. Iedereen viert pakjesavond op zijn eigen manier. Zoals bij mijn familie wordt er ieder jaar iemand gekozen die de avond mag organiseren. Dit jaar was het voor het eerst mijn beurt.

Heerlijk avondje van sinterklaasje

Ieder jaar zorgt het familielid die de pakjesavond organiseert er weer voor dat het een fijne avond wordt. Er wordt lekker gekookt en de kamer wordt altijd feestelijk versiert. De keuze sinterklaas versiering is ruim dat kwam mij goed uit want ik wilde de woonkamer uitgebreid versieren. De cadeaus zijn deze avond het belangrijkst. Ieder jaar wordt er bij ons per gezin onderling cadeaus gekocht, mij leek het leuk dit jaar het anders te doen. We gingen met de hele familie loodjes trekken en de bedoeling was dat je voor de gene die je had getrokken één cadeau kocht en bij het cadeau moest je een gedicht schrijven. Eerst wilde ik dat iedereen surprises ging maken maar dat werd snel afgekaatst door de familie aangezien iedereen het erg druk heeft. Een gedicht is leuk maar iets knutselen dat was voor sommige qua tijd niet handig.

Loodjes trekken

Hoe zorg je er voor dat dertig mensen loodjes trekken. Bovendien woont mijn familie door heel Nederland dus een dag samen komen om loodjes te trekken dat was niet handig. Dus had ik iets anders bedacht iedereen gaf mij per e-mail door wat hun drie wensen waren voor een cadeau, tevens moest het cadeau rond de vijftig euro zijn.  Vervolgens had ik alle namen op verschillende papiertje geschreven en de papiertjes een nummer gegeven. Ten slotte vroeg ik iedereen een nummer tussen de één en de dertig te kiezen, zo konden we de loodjes verdelen. Ik gaf iedereen door welke nummers er nog over waren zodat er niet twee keer het zelfde nummer werd gekozen. Wel was ik de enige die van iedereen wist wie ze getrokken hadden, maar dat vond ik niet erg. Hoe het ook zei misschien is er een andere manier maar dat mag de volgende proberen.

Geslaagd

De avond was gezellig en iedereen vond het loodjes trekken een leuke nieuwe traditie. We hadden voor iedereen aandacht en de gedichten waren grappig en leuk. We hebben enorm gelachen met elkaar, dat is voor mij een goede reden om te zeggen dat deze avond geslaagd was.