Zo kies je de juiste sieraden bij je outfit

Sieraden, wij vrouwen zijn er dol op! En dat is ook niet onterecht want een sieraad maakt tenslotte je outfit compleet. Toch blijkt in de praktijk dat het soms best lastig kan zijn om de juiste sieraden bij de juiste outfit te matchen. Niet alles valt tenslotte te combineren. In dit blog geven we je daarom graag wat tips en tricks over de juiste sieraden bij je outfit kiezen.

De kleur van je sieraden

Als je sieraden gaat shoppen is het je misschien wel opgevallen dat sieraden voornamelijk in het zilver en goud verkrijgbaar zijn. Dit zijn ook wel de basis kleuren van de sieraden. Meestal staat de ene kleur je beter dan de ander, dit heeft voornamelijk met je huidtint te maken. Zo kun je een warme tint hebben, een koele tint of een neutrale tint. Als jij van nature een koele huidtint hebt dan staan zilveren sieraden jou beter en als je van nature een warme huidtint hebt dan staan gouden sieraden jou beter. Maar hoe weet je wat voor huidtint je hebt? Daar zijn gelukkig een paar hele simpele en makkelijke testjes voor. Staat de kleur blauw, groen, grijs of zwart jou het beste? Dan heb jij een koele huidtint. Staan de kleuren bruin, rood, oranje en geel jou beter? Dan heb je een warme huidtint. Kun jij alle kleuren eigenlijk wel goed hebben? Dan heb jij een neutrale huidtint en dat betekent dat je beide kleur sieraden kunt dragen. Ook kan je kijken naar de kleur van je haar. Mensen met bruin of rood haar hebben vaak een warme huidtint en mensen met blond of grijs haar hebben een koele huidtint. Alles hiertussen valt weer in het neutrale gebied.

De vorm van je sieraden

Naast de kleur van je sieraden kunnen de vormen ook een grote rol spelen. Heb je een bovenstuk aan met een v-hals? Kies dan voor een rond of driehoekig sieraad. Een vierkant sieraad past hier een stuk minder mooi bij. Heb je een bovenstuk aan met een gesloten kraag? Hierop staan korte of juiste langere kettingen heel erg mooi. Een horloge of armband kun je in principe altijd dragen. Zo heeft Michael Kors bijvoorbeeld hele prachtige horloges die daadwerkelijk bij iedere outfit passen. Klein en decadent maar toch precies opvallend genoeg om de eyecatcher van jouw outfit te zijn. Oorbellen en ringen zijn sieraden die in principe ook altijd kunnen mits ze niet te opvallend zijn. Wil je een opvallend exemplaar in je oren of om je vinger? Probeer je outfit dan zo rustig mogelijk te houden.