Mooie kerstgeschenken zijn goed voor je werknemers

kerst geschenken

Na weer een jaar volle inzet te hebben getoond en gegeven, is het voor werkgevers een mooi moment om met kerst een kerstgeschenk aan het personeel te geven. Het is een blijk van waardering voor al het harde werken en hun essentiële bijdrage aan het wel en wee van het betreffende bedrijf. Het mes snijdt tevens aan twee kanten. Wanneer werknemers van hun werkgever kerst geschenken ontvangen, zien zij daarin een waardering van hun werk en inzet. Zij voelen zich gezien als persoon. Met kerst geschenken zorg je voor een nog betere band tussen werkgever en werknemer. Werknemers zijn hierdoor geneigd zich nog meer verbonden te voelen met hun werkgever, waardoor de inzet en motivatie op peil blijft of zelfs hierdoor stijgt.

kerst geschenken

Kerstpakketten

Een geschenk geven aan werknemers gebeurt meestal met de kerst in de vorm van een kerstpakket. In zo’n kerstpakket kan van alles en nog wat zitten. Het is geheel aan de werkgever om te bepalen welke waarde de inhoud heeft, maar ook welke artikelen erin worden gedaan. Zelfs de verpakking kan in vele stijlen worden uitgevoerd. Zo kunnen de kerstpakketten worden voorzien van een persoonlijk tintje. Als we over het algemeen kijken naar een dergelijk pakket dat tref je er vaak een variatie van etenswaren aan. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een fles wijn, wellicht alvast wat champagneglazen voor het nieuwe jaar. Maar ook zoutjes en suikerwaren worden veelvuldig verwerkt in de pakketten.

Andere vormen van geschenken

Naast het traditionele kerstpakket zijn er ook andere vormen waarbij een werkgever zijn of haar werknemers kan bedanken voor het afgelopen jaar. Zo zou er in plaats van een kerstpakket zomaar een bedrijfsuitje kunnen worden georganiseerd ergens in het land of wellicht zelfs in het buitenland, dit verschilt uiteraard per organisatie. Weer een andere mogelijkheid is het aanbieden van waardebonnen. Dit kunnen waardebonnen zijn voor bijvoorbeeld electro zaken of juist een parfumerie. Ook multimediakaarten zijn tegenwoordig een veel gegeven product. De werkgever kan zelf beslissen hoeveel saldo erop de kaart zal worden gezet. De werknemers kunnen dan naar eigen inzicht het saldo besteden in de betreffende winkel waarvoor de waardebon dient.