Het gebruik van vurenhout bij bouwprojecten

Wanneer je gaat klussen of van plan bent om bijvoorbeeld een meubel te creëren van hout, zijn er verschillende houtsoorten waar je uit zou kunnen kiezen. Zo zijn er speciale houtsoorten die de juiste stevigheid bieden voor in huis of in de tuin en zorgt een houtsoort als steigerhout voor een unieke en frisse look. Vurenhout is ook zo’n bekende houtsoort, maar wordt deze houtsoort vooral gebruikt voor constructies en andere toepassingen in de bouw. Het vurenhout beschikt over een sterkteklasse, licht gewicht en is het een relatief goedkope houtsoort. Door deze voordelen is het hout uitermate geschikt om toe te passen in constructies, omdat je met een klein budget al zeer stevige constructies kunt maken!

Wat is vurenhout?

Vurenhout is een unieke houtsoort dat men veel gebruikt voor constructies in de bouw. De houtsoort is afkomstig van een naaldboom en heeft vele voordelen, omdat het hout erg sterk er relatief voordelig is.

Wanneer je op zoek gaat naar vurenhout, zul je al snel bij vuren geschaafd uitkomen. Dit vurenhout is behandeld en meestal erg glad, waardoor je deze direct kunt gebruiken voor je klus. Ook is het vurenhout in verschillende toepassingen te verkrijgen. Zo zijn er vuren balken, aftimmerlatten, palen en planken. 

Keuze gemaakt? Dan is het tijd om te kiezen voor de juiste vorm, sterkte en afmeting. Iedere klus is natuurlijk anders en de constructie moet wel aan de juiste veiligheidseisen voldoen. Vuren balken met FSC of PEFC zijn ook te verkrijgen, waardoor er een ruim aanbod is en je altijd aan de eisen kunt voldoen!

Kies voor vuren balken!

Er is een ruime keuze aan vuren balken die je zowel voor buiten als binnen kunt gebruiken. Zo zijn er geschaafde en gladde vuren balken voor binnenshuis, terwijl je ook kunt kiezen voor een ruwe variant voor bijvoorbeeld een simpele toepassing in de tuin. 

Er is een ruim assortiment aan vuren balken, zoals de vorm, de soort en natuurlijk de afmetingen. De vuren balken die erg veel gebruikt worden tijdens constructies zijn de balken met een afmeting van 50×75 en 75×175 mm. Dit zijn de kopmaten van de vuren balken, maar zijn deze natuurlijk ook te verkrijgen in verschillende lengtes. De lengtematen beginnen bij 2,4 meter en zijn te verkrijgen tot 6,6 meter per balk.

Door het machinaal Schagen van het hout is de afmeting precies goed, hoef je niet moeilijk te doen om een balk te schaffen of te zagen en is de klus dus altijd zorgvuldig, snel en kwalitatief af te ronden.