Vijf tips voor het laten bedrukken van een mok

mokken met opdruk

Als je als ondernemer je bedrijf wilt promoten, zijn mokken met opdruk een mooie manier om je boodschap uit te dragen. Niet alleen ligt de prijs hiervan een stuk lager dan andere opties om je merkbekendheid te vergroten, maar het is ook een leuke manier om letterlijk en figuurlijk in het oog te springen. Bovendien verzamelen mensen ze graag als souvenir. Hier zijn vijf tips om ervoor te zorgen dat je bedrukte mokken precies zo worden als je wilt.

Kies kwaliteitsmaterialen

De kwaliteit van de materialen die in het productieproces worden gebruikt, kan zowel het uiterlijk als het gevoel van het eindproduct beïnvloeden. Zorg ervoor dat je een leverancier van mokken kiest die hoogwaardige materialen gebruikt, zoals keramiek of porselein, omdat deze ervoor zorgen dat je mokken er langdurig uitzien en aanvoelen. Daarnaast is het belangrijk om te overwegen of je al dan niet dubbelwandige isolatie op je mokken wilt – hierdoor blijven dranken langer warm of koud dan bij enkelwandige mokken.

Denk na over de kleur

Bedrukte mokken zijn er in verschillende kleuren, dus denk na over welke kleur het beste past bij je boodschap of merk wanneer je een keuze maakt. Als je bijvoorbeeld iets fel en leuks wilt, kies je misschien voor een rode mok. Als je daarentegen op zoek bent naar iets subtielers en verfijnders, kies dan voor een zwarte mok met witte letters. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Kies een passend opschrift

Als je eenmaal hebt gekozen welke kleur mok je wilt, is het tijd om te beslissen welk type belettering je nodig hebt voor je ontwerp. Je kunt het groots aanpakken met grote blokletters of iets delicaters kiezen zoals passende letters – de keuze is aan jou. Zorg er alleen voor dat het gekozen lettertype goed leesbaar is en past bij het ontwerp van de mok.

Denk aan de afwerking

Naast letterstijlen en kleuren zijn er ook verschillende afwerkingen voor bedrukte mokken beschikbaar, zoals een glanzende of matte afwerking. Hou rekening met welke afwerking het beste past bij de uitstraling van je ontwerp voordat je een beslissing neemt – een glanzende afwerking kan geschikter zijn als je ingewikkelde details in je logo hebt, terwijl een matte afwerking meer contrast kan bieden met levendige kleuren in je afbeelding of tekst.

Zorgvuldig proeflezen tot slot, hoeveel tijd en moeite er ook is gestoken in het ontwerpen van je bedrukte mok, vergeet één belangrijke stap niet: proeflezen. Het is gemakkelijk om kleine foutjes of tikfouten onopgemerkt te laten tijdens het creatieproces, dus zorg ervoor dat iemand anders alles bekijkt voordat je het verstuurt om te laten drukken. Een tweede paar ogen kan vaak fouten ontdekken die anders onopgemerkt zouden blijven en je later in verlegenheid brengen.

Conclusie

Wanneer het tijd is om bedrukte mokken voor promotionele doeleinden te laten maken, zijn er veel factoren die eerst moeten worden overwogen, zoals de kwaliteit van het materiaal en de kleurkeuze – maar het belangrijkste is misschien wel het grondig proeflezen voordat het wordt verzonden om te worden gedrukt. Met deze vijf tips in gedachten, zullen ondernemers overal goed op weg zijn om mokken van hoge kwaliteit te maken die hun merkboodschap elke keer nauwkeurig weergeven.
Bron: bedrukken.nl