Een nieuwe baan vind je zo

toetsenbord

Is het tijd voor een nieuwe uitdaging en kan je niet wachten tot je een nieuwe baan hebt gevonden? Dan ben je wellicht druk bezig met het zoeken naar interessante vacatures en sollicitatiegesprekken. Je bent natuurlijk niet de enige die opzoek is naar een baan en dat betekent dat je concurrentie hebt. Gewoon even je werkervaring naar een potentiele nieuwe werkgever sturen is daarom niet genoeg. Iedereen die met succes wil solliciteren moet iets anders te werk gaan. Wil jij weten hoe je het best kunt solliciteren, lees dan deze blog met een hoop tips voor een perfecte sollicitatie.

Voorbereiding is het halve werk

Wie een goede indruk wilt maken tijdens een sollicitatiegesprek moet zorgen dat hij of zij opvalt. Het is natuurlijk een stuk makkelijker gezegd dan gedaan, maar het is dé manier om de aandacht te trekken en in het geheugen van de recruiter te blijven. Alles begint bij het voorbereiden van je sollicitatie met een goede CV. Daarnaast kun je met een slimme aanpak ook goed opvallen met sollicitatiebrief. Op het internet zijn er meer dan genoeg bronnen te vinden met tips voor een perfecte sollicitatiebrief. Heb je zowel je CV als sollicitatiebrief klaar? Laat dan ook meteen je brief nakijken, zodat je deze foutloos kunt verzenden.

Reageer op meerdere vacatures

Hoewel het logisch is dat je de ene functie interessanter vindt dan de ander, is het wel slim om op meerdere te reageren. Je zal bij de meeste vacatures niet de enige sollicitant zijn. Daardoor kan het helaas voorkomen dat de voorkeur naar iemand uitgaat.  Om niet bij de pakken neer te hoeven zitten, is het verstandig als je nog een of meer opties achter de hand hebt liggen. Let hierbij wel op kwaliteit en niet de hoeveelheid sollicitaties die je verricht. Houdt ten allen tijde in je achterhoofd dat je wel gelukkig moet zijn met je baan en kies zorgvuldig.

Wees de beste versie van jezelf

Het is van belang dat je er tijdens een sollicitatie representatief uit ziet. Zorg er wel voor dat je dicht bij jezelf blijft en geen toneelstukje opvoert. Vertel wat over jezelf, maar wees niet te persoonlijk en laat je enthousiasme zien. Met een opvallende sollicitatiebrief, de juiste kleding en een goed gesprek is de kans groot dat je wordt aangenomen. Weet jij al wat je volgende functie wordt of ben je nog hard opzoek? Met deze tips geef je jezelf in ieder geval snel een nieuwe baan cadeau!