Chocolade is het cadeau waar jij de plank nooit mis mee slaat

chocolade

Je kent het wel een van jouw beste vriendinnen is jarig en je weet maar niet wat je aan haar moet geven. Gelukkig is het algemeen bekend dat je met één cadeau de plank nooit mis kan slaan en dat is chocolade. Cadeau chocolade is er tegenwoordig in alle soorten en maten. Zo kan jij altijd iets samenstellen wat bij jouw vriendin past. Ook past een stukje chocolade bij elke situatie of je nou de liefde van je leven wilt verrassen, iemand beterschap wilt wensen, iemand wilt bedanken of iemand wilt feliciteren. Een stukje chocolade zorgt er snel voor dat jij een streepje voor krijgt bij iemand. Ik neem het je ook niet kwalijk als je het jezelf cadeau doet. Van tijd tot tijd is het belangrijk om ook jezelf te verwennen. 

Het is cacao seizoen

Of het nu zomer, winter, herfst of lente is chocolade is altijd een optie. Simpel gezegd is elk seizoen cacao seizoen. Het leuke aan het cadeau doen van chocolade is de diversiteit die chocolade producten kennen. Van het maken van jouw eigen chocolademelk (wat een avontuur op zich is) tot het snacken van bonbons op de bank. Denk hierbij aan chocoladelepels, truffels, chocofondue en de gewone chocoladereep. De chocofondue is al een reden op zich om weer een meidenavond in te plannen. De gebruikelijk dips hiervoor zijn fruit, marshmallows en koekjes. 

Een kleine tip is om gewoon lekker alles uit te proberen. Een persoonlijke favoriet is stiekem wel de dame blanche chocolade lepel. Door deze straks tijdens het winterseizoen weer goed op te warmen en nog beter te maken met een klodder slagroom vermaak ik mezelf prima tijdens de koude dagen. 

Cadeau tips

De grote diversiteit van de chocola producten maakt het soms wel moeilijk om het goede product cadeau te doen. Ik kijk altijd wat voor chocola mijn vriendinnen zelf thuis hebben. Zo kijk ik naar de smaken en de soort producten. Dit werkt als een handig spiekbriefje zodat jij weet wat je moet bestellen. Bedenk goed of een van je vriendinnen nergens allergisch voor is. Het is natuurlijk niet heel sympathiek om chocolade met noten cadeau te doen aan je vriendin met een noten allergie. Met een beetje geluk mag je de chocolade wel nog zelf houden. Mocht ik het echt niet weten doe ik een cadeaubon cadeau. Dit is natuurlijk een stuk minder persoonlijk maar hierdoor kan je nooit de verkeerde chocola cadeau doen.