Waarom cadeautjes krijgen zo leuk is en tips!

Een goede reden om de moeite te nemen iets voor je verjaardag te organiseren, is uiteraard omdat je dan cadeautjes krijgt! Ja ik weet wel dat we als volwassenen allemaal zeggen dat je niks hoeft, dat je tevreden bent met een lekker flesje wijn of de allerbeste: dat hun aanwezigheid het grootste cadeau is. Dat mag allemaal zo zijn, maar het is toch ook genieten als iemand een echt cadeautje voor je heeft uitgezocht? Dat hoeft inderdaad niks groots te zijn, mag natuurlijk wel, maar mij gaat het erom dat iemand de moeite heeft genomen iets voor jou uit te zoeken. Leuke oorbellen, een samengesteld fotoboek van de vakantie die je samen gevierd hebt of een lekker parfum. Dat zijn toch hele leuke dingen om te krijgen? Natuurlijk zijn het vooral de gasten op je verjaardag en de felicitaties die je die dag ontvangt die je een echt jarig gevoel geven. Maar het voordeel van cadeautjes is dat als je de volgende dag wakker wordt, je deze allemaal opnieuw kan bewonderen en ze je weer een extra speciaal gevoel geven. Het zijn als het ware herinneringssteuntjes dat er gevierd mocht worden dat je er bent.

Geen valse bescheidenheid

Noem me maar een kind dat ik het dus leuk vind om presentjes te krijgen, maar ik denk dat het bij de meeste mensen ook valse bescheidenheid is als ze zeggen dat ze geen cadeautje willen. Misschien komt het eerder voort uit het ongemak dat ze voelen bij het openmaken van het cadeau. Dat ze dan bang zijn niet enthousiast genoeg te reageren of iets dergelijks. Of dat ze het ongemakkelijk vinden om aan te geven waar ze vooral niet blij van worden. Of dat ze het een ongemakkelijk idee vinden dat mensen moeite moeten doen om iets uit te zoeken voor hem of haar. Er zijn natuurlijk ook genoeg mensen die het ook oprecht een opgave vinden. Niet omdat ze niks willen geven, maar omdat ze het ongelooflijk moeilijk vinden een leuk cadeautje te bedenken. Aangezien ik het leuk vind om cadeautjes te krijgen, weet ik ook wat over het algemeen leuk is om te krijgen. Hier komen wat tips!

Cadeautips voor iedereen

Wat bijna altijd goed is, is om een boek te geven. Zelfs als iemand niet echt een lezer is of als je niet precies weet wat voor boeken iemand leuk vindt om te lezen, is er altijd wel iets leuks te vinden in de boekhandel. Denk aan reisgidsen, kookboeken en biografieën. Als je er toch aan twijfelt of je jouw jarige daar blij mee maakt, kan je het ook over een andere boeg gooien. Denk aan uiterlijke verzorging en ontspanning. Koop bijvoorbeeld kerastase shampoo dat voor een salonwaardige beleving zorgt en je die luxe ervaring iemand als het ware dus meerdere malen cadeau geeft, namelijk keer elke keer dat iemand zijn of haar haren wast! Ook worden er veel mensen blij van een bon voor de sauna of een massage. Als ook dat het niet is, geef dan bijvoorbeeld een leuk bordspel om met vrienden te spelen cadeau of een grote puzzel van bijvoorbeeld een schilderij. Puzzelen is nu namelijk helemaal de trend. Het nieuwe mediteren! Ik hoop dat je met deze tips geholpen bent!