Planten die weinig ruimte vragen

In de plantenwereld kun je verschillende richtingen opgaan. Op de eerste plaats zijn er verschillende soorten planten. Jij mag zelf kiezen wat voor soort plant je graag wil hebben in je tuin, woonkamer of kantoor. Feit is dat planten altijd een toegevoegde waarde hebben en je zult ook merken dat het de ruimte meer sfeer brengt. Zoals eerder aangegeven zijn er verschillende soorten planten. In de volgende alinea’s een paar van de planten die weinig ruimte nodig hebben in een kamer. Een plant die weinig ruimte nodig heeft, is altijd praktisch. 

Ficus

De Ficus Elastica Tineke is een van de kamerplanten die de meeste mensen onder naam van Ficus het best zullen herkennen. De Ficus kan omschreven worden als een kamerplant met mooie bladeren. Een van de pluspunten van de ficus is dat je je minder hoeft in te spannen wanneer het gaat om het onderhouden ervan. Daarnaast is het ook zo dat het mogelijk is om deze plant in verschillende uitvoeringen te kunnen kopen. Het ligt dus helemaal aan wat jezelf wilt hebben. Los van dat de Ficus een plant is die weinig ruimte inneemt, is het wel zo dat deze de lucht van de hele ruimte zuivert. Kleine plantjes kopen voor je ruimte zal je hierdoor altijd goed doen, mits je de juiste planten koopt.

Ficus Ginseng

Een andere type kamerplant die niet zoveel ruimte in beslag neemt, is de Ficus Ginseng. Een andere benaming die voor deze plant ook wordt aangehouden is de term bonsai boompje. Bij de meeste mensen bestaat het idee dat het gaat om een moeilijke plant. Maar bij nader inzien klopt dit helemaal niet en is het juist andersom. De afkomst van deze plant is in de wouden van Oost-Azië en Australië. Voor wat betreft het onderhouden van deze plant moet je weten dat hij veel water consumeert. Zie erop toe dat je hem regelmatig nat maakt. Alleen dan kun je een Ficus Giseng kopen en deze goed onderhouden. 

Weinig ruimte

En zo zijn er verschillende planten die je kunt uitkiezen om te plaatsen in een ruimte. Zoals eerder aangegeven is een plant die minder ruimte in beslag neemt erg praktisch. Aan de ene kant zorgt het ervoor dat je nog ruimte over hebt, terwijl het nog altijd zijn toegevoegde waarde kan bewijzen. Het siert de ruimte op een unieke manier en het zorgt er ook voor dat de lucht in de ruimte gezuiverd wordt.